"terima kasihhh,,, terharu sgt, :')

Rabu, 27 Julai 2011

hampeh mcm badak!

aslamualaikum.. sperti biase hari ni jari2 ku yg reti nk duk diam ni akan mncarita tntang kisah janggut.. hahaha tau tkut spnb0b.. jnggut die tu dh lh seksi.. heheh mne ade,,pd hal tk pnah jmpe lngsung pun.. men agak2 je..

huh,,nk twu tk pgi td punc kad aku itam beb! tk caye ugk dgn klewatan aku yg sbegini rupe punch kad tk merah pun hri ni... hahahahh jim alip kum tk? msti k0rg ckp alah minah ni gelabah na kecoh lebih punc kad baik shari je kot..klu jeles pun,,jgn ar nk kutuk kuat2.. memang ar,,sape tk keco smale ni aku bkrja tk pnah kale itam er biru er msti kale merah.. pd korang2 jgn tiru dgn spesis mcm aku ok? ni lh pangai buruk yg ku sndiri susah nk adjust.

ok dlm ramai2 mnusia yg kukenali dlm dunia ni belum s0rg pun pnah nyanyikn aku pd waktu aku nk tido.. kih3.. mls ar nk tulis pasal die.. nk twu nnti kn kmbang lak idung die.. hah,, tgk2 dh mule lh nk kmbang kmpis kmbang kmpis idung tu..mcm tk twu.. =P

ok..skang dh 27 bulan 7 seb bek tk 2oo7..tpi dh 2o11. lgi bape ri je nk p0se.. ermmm suke3! lgi2 time nk raye. aku dgar2 my sis nk sh0ping raye,, ermmm hampeh tol =.= ade ke ptut die ugut aku...mntang2 lh aku keje 3bulan tk pat gaji.. huh sekket ar ko ila raye ni... bek ko tlng ir0n kn bju esok aku keje.. skurang2 nye nnti aku blnje ko raye ni... dgn mentaatinye aku pun ir0n lh bju die dgn seikhlas nye.

hmmmp..mcm2...bile time aku lak,,aku suro lh die ir0n kn bju pnye lh mhal..bju rm5,,kain rm5..tkpe aku redho..(pd hal haram aku tk pnah byar pun,, wekkk) tnpa die sape lh aku..tnpa aku lak sape lh die..aku syg die my sis.. s0i klu ude ade trbace ni terbitan khas buatmu bb tangn ni yg gatal..raye t intak map lh ea..

oh ye....sume pic2 aku at sbelah knan k0rg eu dh delete... well,, twu ar lawo kn..(prasan diwa je) tu pasal lh aku dh  delete..yg ade tu pic yg gerak dgn fmily je tk delete..
bosan nk men game pun,, game yg sme je.. si jnggut tu tanak bgi game (bukan janggoat satria, marsah tu, ) :'( aku dh le kaki game.. dulu ade ps at umah tanak jge.. huh,, tkpe lh bgus gk tede ar bil letrik melambung. huhu nngntuk3..... j0m tido jom? mlm nk sh0ping raye sikit2... esok kene cat umah.. wane klabu tiang wane putih..ok dah...

Isnin, 25 Julai 2011

kwn baru sye spangebob! :')

salam sejahtera sy ucap kn kpd yg sudi mmbace bl0g ini. ptg ini mnunjukkan pd kul5.30 ptg.. sperti biase aktiviti  arian slepas mngnkat kain bju2 kering...kbosanan tlh dtg mlanda diri ini.. maka sasaran utama utk dtntono  ditontoni ialah spangebob yg mnghiburkn atiku.. :') wakakakakaka... huhuhuhh..tah pape jelh sni art aku tu.. harap jnggut je ensem..tpi melawak mcm spangeb0b..suke gk kwn dgn spesis spangebob ni..
biase lh dak u skang kn tgh cuti,, die0rg pnye cuti tu mcm tanak lame pulak.. aku rse klu lh mrsah d beri cuti lame2 gtu kn,, naik cuti je dh tk rupe dak mrsah k0t.. rupe tah ape..huhu tpi yg aku twu dak2 ni baik2 blake..i like! lgi2 yg sedang mnjalani ptrikel tu kn yg mmbz kn diri tu kn...aku dh tk kn gnngu die0rg lh.. hah,,ttbe aku tringat bak kate snafas seni art tu kn.. buat ape? uat tk twu je kn? heheh s0wi... kte twu awk tk suke ltak pic awk kn,, jd kte ltak lh pic awk gk ni..

lawa tu ambut die kn,,cume tk d jnggut je.. cian awk rest jelh..nnti klu dh bace bl0g kte hri ni jgn lupe k0men, komen at msg je pun bule... sori lh bab nye tk ade ape nk tulis hri ni..tangn lak mcm tk reti nk duk diam.. ok u all mcm tk knl aku je... aku ni memang tah pape je slagi jari jmari ni trpelihara dgn baik akn ku gunakn dgn sbaik mngkin dan ttbe aku trlihat k arah tngkap bilik matahari bgitu pnas,, se0lah2 aku mcm nk mntak sesuatu pd mtahari tu,, kmbalikan lh ksedaranku ya Allah..smangatku utk esok..lusa tulat dn sterusnya..moga2 semgatku akn sntiasa mmberikn cahaya pd diri ku sperti mana chaya matahariMu.. aminnn.. moga2 kwn cria seumpama spangebob ini akn sntiasa mnjadi temanku.. :') seni art ku yg ucuk bye! suke sgt kwn gn awk! lgi satu jgn wat2 lupe lak game tu ye mr.seni art?  =P

Selasa, 19 Julai 2011

erti sbuah khidupan

salam.. hy u all.. aku dgar k0rg kete aku tk nk smbung blaja g? ermmm btul lh k0t.... tpi bile aku dgar kwn2 skerja dgn aku sume dlm pejalanan blaja.. mcm pjj lh.. bile aku tnye ape tjuan k0rg wat pjj ni? tk pnat ke,,,asik2 blaja je? jhat nye aku mnghasut2 pulak...bia lh die0rg nk smbung pun.. tpi bile aku pikir kn... blajar ni utk dpt ilmu dgn ilmu tu kte bule cari duit.. ermmm kn snang klu cari duit tk yah pkai ilmu? ade ke?? aku pun pikir lh...
gambar kabur2 lh... huh,,tape2 tk pnting... klu aku blaja pun keje pkai duit gk... kcian at mama n abah aku... brpajak gadai bagai smate nk suro aku brjaya.. aku rase skang ni dh cukup lh tk nk susa2 kn die0rg g.. aku pulak nk kumpul harta bnyak2 brjasa  dgn mak, and abah.. expecialy pd abah.. abah aku tu dh brusia :'( aku risau klu2 trjadi pape pd die.. huhu dh lh abah tk yah lh keje lgi... duk umah jelh... skang ila dh keje... abah aku bule lak die cakap : hemppp cakap senang... nk beso kn k0rg igat gune pucuk ubi? hahah ape lh abah aku ni.... sampai ati ckp sdemikian rupe..
dlm keadaan terpikir...aku pun tnye sala se0rg pnasihat dari tmpat keje aku ni.. die ni nk d kategerikan sbg ape ye? ermmm ustat k0t.. bole lh.. aku pun pnggil lh ustat.. ustaz y0w wasup! hehe iye shila? ape msalah? haha ustaz tk de keje2 yg bole mndtg kn ilmu? haha pelik dgn muke yg pelik nye die pun brkate ade... keje dgn takaful.. aik,, lgi lh aku brminat nk dgar.. best tk keje nye? dgn smangat nye die jwb gile tk best! best ar.. klu nk j0int kene ikuti kelaz2 die tiap2 ahad.. huhu pikir aku mcm nk g lh! at ner? dkt2 area bndar bukit saujana.. klu mls nk g kelaz die bole?  bule je... lpas tu jwb exam die.. ni pe hal pulak smpai ade exam2 bgai.. pape pun aku try dulu ea jwb? klu lulus,,, aku 0n je join takaful tu.. hemppp insyaAllah dgn ilmu Allah tu mcm2 care kte bule cari.. tpi dgn blajar dgn takaful ni aku bule blajar smbil mndatangkn pndapatan lebih..  k0rg nk j0int tk? dgn takaful ni kte smbil blaja.. bile kte blajar dgn ape yg di ajar kn,, kte dpt pendapatan.. sape2 nk j0int,, sila lh btau saye ye? nnti saye bole dftar kn name k0rg pd ustaz tu.. 0uh..hahah ptut lh ustaz pakai krete besar ye? heheh pape pun...ustat memang brpikiran baik pnyew lh! anak2 ustat sume dh ade takaful.. 
ustaz ni sye insyaAllah join tau? bab saye pun nk baljar erti sbuah khidupan ni.... pusing2 duit, harta bagai sume tu   milik Allah.. kte hnya lh smentara.. dn guna kn smentara tu dgn sbaik2 nya.. huhu ok lh k0rg klu nk j0int jgn lupe r0jer2 tau? ok..... skian saje hri ni d mlm hari ni... ape lh imam aku sdang uat ye,, adakah die sdaye upaya utk cri cntact nmbo ku? ee..tk mmasal..tibe2 je... ok2 bye2.. es0k nk keje pagi tgh hri dh blek.. gaji lebih nmtak at badan kbajikan! :') tata titi tutu lap u awk  _ _ _ _ _

Ahad, 17 Julai 2011

~~ ('',)

oh tuhanku tiada indah
di mlm yg hening, melain kan dgn
bermunajat kpd Mu
tiada indah suatu hari yg aku lalui
kecuali dgn patuh kpd Mu
oh tuhanku
tiada indah hidup di dunia
melainkan berzikir dan mnyebut nmaMu
tiada indah tiba di akhirat yg abadi
kecuali dgn keampunanMu
ya Allah ya tuhanku yg merubah kalbu
tetapkan lh hatiku moga sentiasa
dlm agamaMu jua..
taat akan perintahMu..
tuhan usah bebankan kami dgn bebanan yg berat
seperti yg pernah kau berikan
kpd umat yg terdaluhu dr kami.. tuhan..
jgn pikulkan kami yg tidak kami terdaya maafkan kesilapan
ampunkan lah dosa2..rahmatilah kami..ohhh..ya Allahhh.. ^_^

Jumaat, 15 Julai 2011

langit tk selalu nye cerah

aslamualaikum.. tamat sudah selesai kursus nya JAKIM selama 3 hari 2 mlm di h0tel jb.. iaitu pd 12 sampai 14 julai.. sgt ser0nok ketika mngikuti kursus trsebut.. aku brharap dgn kursus mcm tu harap2 aku lebih matang, tabah dlm mnghadapi kerjaya sterus nya..yg aku lalui.. tidak sume manusia itu akan beada d ats.. tatakala die beada d atas,, tk smestinya akn slame.. dgar dri kate2 pnyelia kursus tu smangat aku lbih brk0bar2 utk krjaya yg sdia ade.. jgn sewenang2 nk mngata 0rg lain klu diri sndiri mcm tu gk.. di sini aku cume nk mngata bhawa hidup ni tk smestinya di ats slalu.. hepy selalu,, bhagia slalu.. kdang2 kte brada d bwh. mekasihhh ats semangat2 dri kwn baru,, dri cikgu2 yg ade.. dari pd kwn2 lame.. tk lupe gk mekasihhh pd semangat dr artis yg jmpe pd kursus tu.. imam muda :
ni lh imam muda yg aku mksud kn.. kemeja putih tai itam yg tgh nk mkn.. :') 
                                   
      ni a.galak.. gerak2 khas.. ni pun antara pmberi semangat..huhu krana sudi mluangkn mase dgn sye.. :')
 hah,,,yg ni pling aku suke sbb die heppy gmba gn aku.. aku biase je.. ermmmm tpi pape pun.. mekasihhh.. 
suke nye.. time ni die hepy je gmba2 gn aku..pape pun mekasihhh.. sudi mluangkn mase.. :')


ok..tmat sudah crite bab2 artis ni.. smlm aku telah d gelar kn shila rusli.. pape je pnceramah tu.. smlm jua,,baru aku sedar bhawa amanah kte pd ngara amat berat..aku perlu tepati jnji dn pgang amanah yg berat. huhu klu tk d kursus mcm tu aku sndiri tk sedar2.. 


ce tg0k.. at situ nye ade agama islam kte.. amanah kte pd agama.. jgn jdi kn islam tu pd name je.. aku igin mnjadi kn islam tu sbagai pegangn. 
ok.... lgi..
 bila time ni..aku trpikir dn kb0sanan.. dgn kbosan aku.. ade telep0n di sebelah kanan tu.. hah,,ni crite seram ttntang talip0n tu.. slalu dlm time tgh2 mlm bnyi.. aku tk tipu beb,,ni critte btul.. aku cube angkat dn mnjawab..

aku : '' hellow,,aslamualaikum? "
jawab cll : "walaikumsalam ila,, hehe (trgelak2 dgn seram) ni imam muda lh.. ila wt pe tk tid02 lgi s0wi gngu ila"

lahhhh huhu crite dh tk jd seram dh.. upe2 nye imam muda tiruan tu cll nombo bilik aku.. aku pun tk thu mcm ner die tau aku bilik tu.. hehe smpai lh nk at subuh gayut.. 

tpi mlang nye aku,, :'( hubungn kami smpai kursus je.. sbb tk ksempatan nk tnye cntct nmbo.. tgk die mcm baik2 0rg nye.. klu lh aku yg mntak nmb0 tlp0n die.. maka jatuh lh saham aku.. tpi die suke tgk aku.. dgn prasan nye aku pun prasan lh.. pape pun,, aku kn igat.. :') hepy hnye skejap pd mse tu je.. :'( lpas abis pr0gram hnye senyuman je yg aku dpt.. huhu
InsyaAllah ade rezeki.. jmpe u lagi.. :'(

ape2 pun aku sedar time hepy itu Allah bgi skejap je.. agar aku sntiase brade dlm keadaan yg sntiase mngingati Mu.. amin... 
ok lh.. skian saje crita time kursus slame 3 hari.. bnyak bnda aku blajar. klu nk type sume,, bngkak2 lh jari aku ni.. hehe orait.. take care n ingat lh Allah.. dgn zikir dn slawat.. InsyaAllah hati tenang wlw dlm keadaan ape jua.. salam.. 

Sabtu, 9 Julai 2011

es0k cuti..

aslamualaikum.. hy k0rg yg sedang bace blog aku yg tk brape sgt ni.. bile cakap psal cuti ni,, tk d s0rg pun yg tk suke cuti sume 0rg suke kn... esk cuti2 adalah hri yg mmb0san kn.. esk cuti padahal smlm,, kelmarin aku pun cuti gk...haha mntang2 ade b0rg cuti ... ape lgi jgn bazirkn cuti k0rg dgn keje2 yg ade.. ermmm smlm 2hari cuti aku g jmpe kwn mrsah.. staf2 marsah.. jmpe mak wek,, jmpe mk jah.. hehe mk jah skang dh tk mara2.. tpi mk wek skang huh dh mcm mak2 tiri ala2 zaman dulu bwang putih bwang mera... eh,, tk pape dh lal0t je aku ni..

        ************************************************************************
ok.. cuti smlm 2 hari aku g mrsah.. hari rabu tu aku nk balik s0rg2.. tpi tk jd s0rg2.. sbb ade some0ne snggup dtg nk hntar aku blek lh kn.. so die pun mcm mrayu je nk hntar aku blek lh kn.. aku pun ermmm tgu lh kn lpas mgrib at jb cntral je s0me0ne tu smpai... hntar smpai dpn umah.. ok...s0me0ne tu adalah cikgu.. heheh mekasih cikgu.. hahaha trkant0i suda.. maap ye ck gu.. pape pun mekasihh coklat cikgu tu.. haha lawak ar ckgu ni... ckgu nk hntar kte blek,,tpi snggah kfc pulak..mcm2 je ckgu ni..

       ********************************************************

ok.. ful st0p.. itu time cuti hri rabu nk blek... ni time khmis nye dtg dgn sya.. haha dgn syazana si dak kck tu aku memang tk bole gn die.. bukan tk bole ape.. tk bole tahan dgn die.. huhu biase lh name pun dh dak kck memang pun... aduh2..


smpai nnti... hah,,, siap lh ko sya... dh pnat time ni aku tgu ko... jnji kul11 kn,, ko smpai 1jam slpas tu.. klu nk tau ini lh muka pelbagai fungsi... ntara nye fungsi2 nye than mara,, muke tgh brsabar dlm iman..haha .. tpi aku hepy2 je.. sbb dh lme tk jmpe dak kck yg brmulut kn murai itu..
 punye lh lme tgu die at jb cntral tu tew tk k0rg nk tau aku dh btau.. haha s0ri sya,, klu ko trbace.. tpi k0rg jgn mndai2 btau die pulak.. ang tk memasal die saman aku dgn br d0lar2 pulak ang.. haha tpi pape pun,, best ar kte0rg tgk transf0mer dh.. haha best ar,,, crite die kn mcm real bt0l2 pnye beb.. ishhh... aku tk dpt nk byang kn,, klu aku dh pngsan gk nye..


hah,, tpi best.. dh lme tk jmpe kn,, ermmm die ni memnang... alasan mcm2 tk bole smbung at j0rdan lh pape je lh pda hal nk kawin lh k0t.. hah ni,, sbelum lpe,, nk btau..klu k0rg nk tau bas tmn umah aku skang dh msuk dlm at jb tu... ptut lh hri tu aku cri bas bnyak2 at tmpat slalu tu tk d beb,, upe2 dh br transfomer dlm jb cntral al kisah nye.. ok...skang dh tau tk lh pinga2 duk cri2 mcm dtg dr planet mne je tk tau ye tu .. hemmm ni aku g mrsah sbb jmpe ustat tnye about jambi.. tpi aku mcm tk d smangat lh... mne g nye ni semangat aku yg dulu sbuk2 nk sgt smbung jmbi.. ermmm tk pe ar.. rse nye klu tk jd smbung pun aku trus kn dgn krjya skang ni.. ok pun ok gk... best.. ok lh k0rg.. dh lewat mlm dh ni.. aku pun dh mcm ngntuk.. ok lh pape pun aku nk btau aku hepy sgt2 dgn krjaya skang ni... haha nk tau tk.. blek keje je aku mrempet s0rg2 best gk dgn tk d lesen.. hehe jgn kasi rep0rt pak p0lisi tau? haha jahat tk aku.. aku memang baik.. ok lh... k0rg... nite.. sm0ga sesiapa yg brkenaan pulang kn lh semangat ku nk g jambi.. T_T ok... syg k0rg yg sudi bace this is my w0rld. ^_^

Isnin, 4 Julai 2011

~cara aku~

lihat aku d sini..
kau lukai hati dan prasaan ini..
tpi entah mengapa..
aku bisa mmberi kn maaf kpd mu...
mngkin krana.. cinta, cinta, cinta..
pd mu tulus dari dasar hati ku..

 haha jiwang karat tk,, karat tahap air pasang mcm at tnjung balau kate kak ana smlm dtg umah dgn mahleeyah..
best lagu ni aku suke.. bile s0rg2 aku slalu dgar.. T_T

klu k0rg nk tau sala satu untuk mmbersih kan mata kte ni dgn mngeluar kn air mata.. tk caye?? try ar wat.. aku dh wat tiap kali nk tido air mate aku dgn aut0matik kuar dgn lgu ni..

meski...kau terus sakiti aku.. cnta ini akn slalu memaaf kn...
dan aku..caya kn hati kau..
mngerti bila cnta ku tk kn henti...
~~~~oh,,~~~~
 best kn lgu... klu k0rg tk suke tkpe len kali aku tukar lgu laen..

mlm ni nk try cuci mate?? so,, kuar kn air mata lyn lgu yg cool ni..
this 4 u.. sape?? tah la awk...kte pun tk tau l0ve u at sape.. ermmm bia lh rahsia.. atau pun mngkin kte yg rase mcm tk d sape2.. kte tanak jd 0rg yg prasan tk tau malu! sbb kte pun ade prasaan mcm k0rg sume.. klu rase tk suke aku tk smpai hati nk cakap..sbb aku pikir kn prasaan 0rg.. cume kdang2 0rg tk pikir kn prasaan aku..

ishhh ape melal0t aku ni.. slain mngeluar kn air mata,, k0rg kene rajin mnum.. jgn jd mcm aku ni kurang air dlm bdn kene medikal chekout d0kte terus msuk kn jarum yg pelbagai fungsi.. hampeh betul.. dgn alasn aku ekurangn air dn bole pengsan tk kn bgun2... awk nk?? ermm klu aku nk je tk bgun2.. tk d lh nk susa kn ramai pnghuni bumi..
ok... igt la pesanan yg tk sberapa ni... mnum lh air bnyak2.. lpas tu k0rg kuar kn lalui mata tau.. nk kuar kn air mata tu agak2 lh malu je klu 0rg npak.. ok... slamat mlm awk.. sgan nk ucap mlm at msg.. jd nye.. awk bace jela pape yg patut.. T_T bye.. 我真的很想念你... ...

Ahad, 3 Julai 2011

10 sifat wanita yg perlu lelaki faham! u kn0w wat?? ^_^

KITA selalu mendengar dalam menjalin hubungan, perlu ada tolak ansur dan saling faham memahami antara satu sama lain. Selalu saja dikatakan, wanita lebih banyak bertolak ansur dan berubah demi memahami situasi atau kehendak lelaki.

Namun, ada juga lelaki yang memahami perasaan dan kemahuan seorang wanita dan sanggup berubah demi wanita dicintai. Namun, tinjauan rambang yang dibuat menunjukkan ramai menyatakan wanita terlalu rumit untuk difahami.

Pandangan ini mungkin betul atau salah. Bagi sesetengah pihak pula, mungkin tidak semua wanita sukar difahami.

Persoalannya.. apakah cara lelaki untuk memahami wanita dan apakah sifat wanita yang lelaki perlu ketahui?






Hari ini saya berkongsi dengan anda, senarai 10 perkara lelaki perlu tahu mengenai wanita. Ia penting untuk kesejahteraan sesuatu perhubungan.


* SENSITIF


Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian. Apabila seseorang wanita menyatakan dia sedang bersedih tetapi tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis dalam hati.


* CEREWET


Bukan bermaksud ‘fussy’ tidak tentu hala, kadang kala ingin lelaki mengikut kata-katanya sekali sekala. Ikutkan saja kemahuan mereka selagi mampu tetapi ingat jangan mengeluh tidak tentu pasal… ini boleh memburukkan lagi keadaan.


* HALUS


Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, lazimnya wanita akan ingat kesalahan itu untuk disimpan jadi pengajaran… bukan dendam.


* IKHLAS


Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati dan lelaki juga perlu ikhlas mencintai wanita.


* PERASAAN


Wanita suka jika sesekali orang yang disayangi membuat kejutan dengan memberi hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis. Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini, dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.


* PRIHATIN


Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam. Wanita juga mudah jatuh hati pada lelaki yang prihatin dengan selalu ambil berat mengenai mereka dan baik terhadapnya.


* MANJA


Walaupun dia adalah seorang wanita yang pandai berdikari, naluri mereka masih lagi tetap seorang wanita. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama lelaki, namun juga dengan orang lain seperti sahabat atau keluarga.


* EGO


Wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi egonya apabila bersemuka dengan yang dicintai. Ini kerana apabila lelaki yang disukai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!


* CINTA


Cinta pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus. Apabila lelaki yang dicintainya pertama kali dalam diam memberikan tindak balas positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat.

Namun selepas ganggang telefon diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tidak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita itu!





* SEKS


Seks bukanlah segala-galanya buat wanita kerana wanita diciptakan dengan sembilan nafsu dan satu akal. Mereka mempunyai nafsu yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. Lelaki pula dijadikan dengan sembilan akal dan satu nafsu. Fungsi sebenar lelaki ialah membimbing wanita dan bukan menghanyutkannya.

Soalan : Adakah anda sudah benar-benar memahami pasangan anda? Jika belum, apakah yang anda buat dalam usaha anda untuk memahami si dia?