"terima kasihhh,,, terharu sgt, :')

Rabu, 24 Ogos 2011

sakittt

salam,, ayie ny saya selseme dan sware pun dh brtukar jd makin merdu.. hacccc0mmm!! uhh Alhamdulillah.. semalam saye blek kene ujan lebat.. kcian saya jd smakin tidak terurus krana tk d sape nk nsihat kn saya jaga diri.. :'( lpas buka ny saya nk amam ubat selelelemem saya.. sllllluurpp,,ssllluurrpp.. ok lh bai 

Selasa, 23 Ogos 2011

saya malu~~

pnat seh aku keje,,,bile tah nk dpt gaji... wlwpun tnpa gaji aku ttap mneruskan perjuangn dn prkejaan yg mulia ini. btl ke aku ny pgi2 buta tdi dtg keje je jmpe tiap2 org patu ckp at sume 0rg '' ayie ny aku jd bek dri smlm" (mamai2 kot aku tyme eu) arghh bio lh.. tpi bile dh sedar rase bengang lak. ok lh bye nk blek =P

Isnin, 22 Ogos 2011

ulcer (n_n)

(n_n) boring sbb saye baru bgun.. sakit nye bibir ny mcm ade ulcer besar2 gtu.. nape,, sbb sbb saya suke gigit2 bibir bile time saya dalam kaadaan geram dan sedih.. uhh,, pe korg wat klu korg dlm sedih dn geram,, istigfar bnyak2 ok bgus... Astagfirullahhhaazimm9x.. hri ny angah saye msak nasi impit..patu die uat bubur pe tah,, ermm sdap uhh ala2 dezet gtu.. ok lh nk buka pose dh ny bibir aku mkin sakit (n_n) tpi saya hepy sbb jumaat ny smeting for me..ngee~~ mekasihhh cikgu 


Ahad, 21 Ogos 2011

smlm!!

as salam, uhh kjap je mase brgerak,,nk ghaye dh..pe khabar korg moga sntiase dlm lingdungn dr Ilahhi.. smlm aku sedih,,


ny korg knl sape? ermm bgus lh da thu lpas ny aku da mls na hepy suke2 sgt.. fokes at my j0b je lpas ny.. ta yah sibuk2 na pikir psal bnda lh mnatang kuning at ats ny lgi k.. mmg llaki sume same je k.. ta yah lh nk suke2 sgt bile tyme brcople2 ny..mmg aku tanak brcple2 pun sbb klu dh cple msti dgn llaki. uhh p0se2 ny ta bek ngutuk2 org.. mntak maaf klu ade trsala silap trsinggung mne2 yg brkenaan dgn catatan ayie ny..dn trima kaseh ats sume nye :'( 

Sabtu, 20 Ogos 2011

^_^

setiba di persimpangan,
langkah kita tak lagi sehaluan
bermula di saat itu
tidak senada irama dan lagu

begitu hidup ini 
tiada yang abadi
yang patah tumbuh 
yang hilang berganti


kau telah jauh, jauh dariku
tiada ruang dihatimu buatmu
namun harus ku akui
ada ketika di minda kau menjelma kembali


Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti



Isnin, 15 Ogos 2011

~ abg brader ~

aslamualaikum,, hy2.. :') snyum,, uh ok2.. thu kah anda kerajaan skang amat mementingkan bahasa arab dan mnggalakkan mmpelajari bhasa arab? (dh thu tpi wat2 tk thu kn?,, nympah mngade je) skarang ny pun plajar2 skolah rndah pun dh diwajibkan belajar bhasa arab.


ckp psal bahasa arb,, aku bkn nye terow na bhasa arab ny.. haha bile time exam at mrsah dulu2 s0alan exam sume die tnye dlm bhasa arab.. asal tk pham je,, ermm mula lh niat d hati nk mnggoreng-gorengkn bhasa arab. patu mula lh mata ni jeling2 at kwn.. kwn pun tnjuk2 lh krtas..pstu dpt je rsult than lcturer mama kh0l kene cramah sbb pe? sbb tk afal takrif..tk afal anwa'..tk afal arkan lh pape lgi lh bagai..tpi tk thu lh klu2 mama khol skang dh sp0ting kn bgi mrkah gmpak2 je..skang ny bukan men ramai lgi dekan2 aku ng0k?  uh p0rt yg goreng2 jeling2 tu k0rg jgn tiru ye tk bek utk korg2 yg bkal mnghadapi exam.. lgi2 utk s0alan yg br bahasa arab k.


mari lh kita bramai2 mmpelajari bhasa arab.. huhu smpena ktibaan abg brader aku nk blek raya dr mesir ny mari lh kita sama2 mmbudayakan Alquran.. Alquran jua dturunkn bhasa arb gk k.. tu jgn d s0al kn g.. nnti klu abg brader aku mai cni bule kite share die punya arab.. kite tgk same2 ye.. 8) ok.. syukran


Khamis, 11 Ogos 2011

kata~kata mutiaraKu :')

sebutir air mata jatuh kerana keinsafan., seribu kali lebih baik dari sejuta mutiara d lautan..
sesaat bersedih kerana redha Allah., adalah lebih mulia dari seharian bersedih kerana cinta manusia..
sejernih wajah kerana wuduk yang sempurna., adalah lebih bercahaya dari kilauan segunung permata..
sesuci hati kerana Ilahhi., itulah hakikat cinta abadi..


     *****************************************************************************


pekataan indah adalah Allah., lagu yg merdu adalah azan., media terbaik adalah Al-quran., senaman yg mnyihatkan adalah solat., diet sempurna adalah puasa., kebersihan yang menyegarkan adalah wuduk., perjalanan trindah adalah Haji., khayalan yang baik adalah ingat akan dosa dan taubat..


     *****************************************************************************


''apabila aku kesepian., hiburkanlah aku dgn suaramu.. ''apabila aku sakit., ubatilah aku dgn rasa kasih sygmu.. ''apabila aku mati jgnlah mandikan aku dgn air matamu.. "apabila aku dikuburkan., kuburkanlah aku dalam hatimu., "dan bila aku tersesat., selamatkanlah aku dgn d0amu"


     ****************************************************************************


..pohon adalah syair yang dibuai indah bumi pada langit., kite tebang pohon itu dan jadikannya sebagai hamparan hidup.. diatas itu jga kita mnulis duka dan gembira kita..


     ****************************************************************************


dgn nama Allah. apa khbar hati? masihkah ia sperti embun? yg merunduk tawaduk d pucuk2 daun? masihkah ia seperti karang? berdiri tegar menghadapi gelombang ujian?  apa khabar iman? masihkah ia sperti bintang? terang benderang mnyuluh khidupan? apa khbar kamu d sana? dimanapun kamu brada., semoga Allah sentiasa melindungi & mnjaga serta mmberi ksihatan kpdmu., hari ini & untuk selamanya..Amin.. meskipun jarak memisahkan kita namun tiada noktah kasih antara kita. biarlah waktu2 mnentukan nilai ukhuwah yg trjalin., truskanlah perjuangn hngga ke titisan darah trakhir.. yg sntisa mrinduimu ~ ~


     ****************************************************************************


masinnya air laut tidak mampu mnyerap ke dalam isi ikan..
tapi..
bila ikan itu mati., secubit garam pun sudah cukup untuk memasinkannya..
begitulah hati..
hati yang hidup sangat sukar dinodai..
tapi bila hati telah mati..
mudahnya dipengaruhi..
ya Allah peliharalah hatiku., smoga mndapat hidayah dariMu agar aku sntiasa menyesali akan dosa-dosaku..
dan peliharalah hati ni agar sentiasa mendambakan cinta dan kasih syg dariMu.. amin ya rab.. ~


     ****************************************************************************
ya Allah.. dakaplah erat2 diri shabatku..agar dia tk prnah rase ingin mninggalkaMu walaupun dtinggalkan sekalian makhluk.. balutilah hatinya dgn ksucianMu agar dia tk prnah dkotori walaupun disekelilingnya dipenuhi coretan hitam maksiat., sertailah sstiap langkahnya agar dia sentiasa dtuntun ke arah sabilMu walaupun dlm kembaranya ditaburi dgn duri2 ujian yg mnyakitkan.. peliharalah dirinya kerana hnya Engkau sebaik2 pemelihara. jadikanlah hubungn  ini berlandaskan cinta kpdMu., Ameen ^_^


     ****************************************************************************
 hidup ini bukan smudah sprti yg dsangka2, pnuh dgn perjuangn yg kadang2 amat pahit untuk kita lalui.. ermm tetapi kpahitan itu tidak akn kita mrasainya apabila kita sntiasa yakin Allah sntiasa bersama kita. s0,, marilah kita sama2 sentiasa mletakkan kpentingn Allah dihadapan.
renung-renungkan dan selamat beramal ~ ~

Rabu, 10 Ogos 2011

anugerah terindah :') Alhamdulillah ..

awak
saye tahu awak serabut dgn kerja kerja yg bnyak..
biar lh sume org kutuk awk srabut..
tpi dun wori sentiasa ada hati yg puji
jadi you can always count on me


awak
awk prnah senyum at saya
tapi saya buat-buat tk nmpak
padahal nk elak dri pengsan


awak
smlm kwn awk ckp awk nk jmpe saya
tapi saya buat dono ajer
padahal bumi ni rase mcm dah tak cukup graviti


awak
saya selalu mmg nmpak awk mcm hero
saya tahu semua org puji
saya pun nk puji jgak
padahal nk gk puji sekuat hati


awak
saya kn prnah senyum at awk
tapi awak mcm tk kesahkan
jadi senyum pun rasa mcm tk guna


awak
setiap hari saya rase nk tegur awak
tapi saya cume buleh tegur awak dalam hati je
jadi awak tak prnah dgar all the gud lucks and take care hari2


awak
dulu kita prnah duduk smeja dgn awk
time tu saya rase mcm jauh sgt
huhu pdahal tk sampai sdepa


awak
semlm awak call saya
saya rase pelik and tk thu nk cakap dgn awk
jadi saya segan nk jawab


awak
hari ni berubah situasi
tapi saya still at sini
padahal dh kosong tk berisi


awak
hari ni saya mcm nk ajak awk brbuka sama at MCD
tapi awak dh tak mcm dulu lagi
jdi saya pun terdiam jelh sendiri


awak
hari ni saya dah janji..nk pergi
tapi tak tahu knape tak buleh pergi

awak
hari ni saya menyesal ada ego yg tinggi
rase pun mcm dh tk de harapan lgi at sini
jadi nk tk nak trpaksa sendiri

awak
stiap hari rasa mcm trakhir nk jmpa
tapi sape lh saya
mcm prigi mncari tmba ja..


awak
hari ni saya tgk gambar kita senyum brsama
tpi just gambar tnggal gambar
nk delete syg, nk smpan sedih


awak
esok antara kita ada ''balai berlepas''
esok tu tiada esok bagi saya
and dun wory esok tu sntiasa mcm hari ni utk awak


awak
semoga satu hari nnti saya mnginsafi diri
tak nk ada ego tinggi lgi
yg mmbuat sakit hati


awak
sbelum pergi..
hari ini...at sini
saya janji
smua ni utk awk
sbb mngenali awk anugerah terindah pernah saya miliki..
trima kaseh awak..

kadang-kadang kita,, er... ~ ~ ~

*kadang-kadang kite lupa nak tanya kabar si dia
*kadang-kadang kite selalu ingat die tk ingat kita
*kadang-kadang kite selalu lupa segala kenangan bersama
*kadang-kadang kite hanya ingin tahu drpd mengambil thu
*kadang-kadang kite hnya pandai berkata-kta drpd melakukannya
*kadang-kadang kite tak sedar ade org menyayangi kita
*kadang-kadang kite tak sedar yg kita sakit kn hati kwn kita
*kadang-kadang kite tk sedar yg kite mmbuatkan seseorg kecewa
*kadang-kadang kite tk thu ade yg ambil berat tntang kite
*kadang-kadang kite tk tahu yg dy tk suka kita
*kadang-kadang kite tk thu pula yg serius itu memang benar serius
*kadang-kadang kite tk respect pd kwn kita yg bnyak mmbntu kita
*kadang-kadang kite akan hnya ingat seseorg klu kita mmerlukan
*kadang-kadang kite akan lupa kwn bila kite sedang gembira
*kadang-kadang kite akan mnyalahkan sese0rg sekiranya kita ketinggalan sesuatu berita
*kadang-kadang kite salah kn 0rg lain,,walhal ksalahan tu berpunca drpd kita
*kadang-kadang kite utamakn yg bru drpd yg lama
*kadang-kadang kite tersentap klu si dia tegur kte
*kadang-kadang kite ckp kita tk akn bgitu pdahal kita lakukan jga
*kadang-kadang kite cuba mlakukan yg terbaik ttapi mnyusahkan org len
*kadang-kadang kite suka memerhati drpd mnegur
*kadang-kadang kite mngharapkan sese0rg tnpa meluahkan pdnya
*kadang-kadang kite sntiasa kelihatan hpy pdhal hnya kita saje yg thu
*kadang-kadang kite sntiasa nmpak ksalahan 0rg len drpd ksahalan diri kta
*kadang-kadang kite senang lupa jasa shabat kta akibat sesuatu pertelingkahan kecil je
*kadang-kadang kite selalu igat kte je betul
*kadang-kadang kite sukar mnerima pndapat org len
*kadang-kadang kite selalu pikir suatu yg serius sbgai remeh temeh
*kadang-kadang kite trlalu mrindui die pdahal die tidak mrindui kte
*kadang-kadang kite prasan cantik bile 0rg puji

tula,,kita sume mahukan khidupan sperti mentari yg selalu mnyinari...indahnya dikala terbit di saat trbenam..tapi..kadang kala pengjuhung khidupan sukar d jangka. Ya Allah jauhkn lh aku dri sifat bangga, riak dan sifat2 trcela d sisi-sisiMu.. ok guys kdang2 ini sume juga bule mnyebabkan kite kurang percaya pd diri sndiri..jgn biar kadang-kadang ini mngusai kite.. ok plezz resp0s guys :')

Sabtu, 6 Ogos 2011

psanan Arwah nyayie dulu ~ :'(

salamualaikum.. brape minit lgi g je ni nk bukak pose..huh,, kjap lak aku msak hri ni.. hobi dh lh suke msak bile time2 pose ni je lh aku nk tunjuk kn bakat pd sume mhluk dlm umah ni.. dn time2 pose ni jelh aku dpt pujian stinggi lmbung langit.. hik3.. bukan mcm beliau tu msak nasi pun fail,, jelantah..kcian dh tk jd mkn.. len kali dh tk reti msak nasi gne lh racecoker je k.. pesan perli aku..harap2 u all yg trase bole d trima.. dn d bulan baik smpena raya bakal mnjelang tiba aku ingin mnjadi 0rg ptame nk mntak maap lh ye.. huh,,tk prasan lak upe2 tero gk aku msak.. ramadhan yg k6 uh ini beerti hari yg k6 kot aku tnjuk bakat trpendam..taun lpas dn yg dh lepas2 nya..sdih je lngsung tk pnah nk bukak p0se same2 dgn fmily trcinta. uh,,trcinta? ckp pasal cnta.. dulu awrah nenek aku pnah brpesan, '' klu kte cnta kn sese0rg tu,, 0r syg kn seorg tu msti kte akn lepas kn die dn bia  kn die buat plihan die sndiri'' jgn pakse2 die utk milih kite'' patu aku pun time tu dok ar trpikir.. ermmm btul lh tu nyayie.. time nyayie aku minggal tu aku at asrama.. klu u all nk twu aku d bsar kn dlm suasana asrama.. dn aku suka dgn prbuatan incik bapa, dn puan emak aku yg memasakkan  memasukkan aku k asrama kluang. dn aku cube didik ank2 murid aku sama mcm guru2 d skolah trsebut. ermm jp.. enset bnyi jp..

ehh,,dpt msg cmt brbuka.. ok dh smbung g, ni cm nk buka.. ce tgk jam jp... ehh..ok2.. camat brbuka.. ~ ~ ^_^

pesananku, pd sume.. :')

bismillahhirammannirrahim... dgn nama Allah,, apa khabar hati? moga2 dlm ktetapan imam kite brtambah2.. amin2... Alhamdulillahhh..msih lgi brnafas dlm islam yg indah.. tramat brsyukur dgn apa yg sedia ada.. maka "katakanlah : Nabi Muhammad S.A.W ,, JIKA BENAR KAMU MENGASIHI ALLAH MAKA IKUTILAH DAKU..''NESCAYA ALLAH MENGASIHI KAMU SERTA MENGAMPUNKAN DOSA-DOSA KAMU..''DAN ALLAH MAHA PENGAMPUN, LAGI MAHA MENGASIHANI.''
                                                                                                                             Ali'imram:31

sesungguhnya Alquran itu penuh dgn bahasa2 yg brsifat kasih syg, dan kasih syg Allah itu tiada batasannya..oleh itu jgn lh kamu berasa risau akan tiada nya kasih syg dri sese0rg yg kamu syg.. sedangkan rahmat Allah itu pula, sgt mluas dn tiada pnghujungnya. maka hrgailah kasih syg Nya dgn spenuh hati drpd seseorg yg kamu kasihi. laksanakan lah segala perintah Nya dgn tekun, sabar dn ikhlas..oleh itu,,beramal lh kamu dgn seseorg dgn ikhlas hnya krana Allah. nescaya kamu akan mnerima kasih syg dri seseorg yg akan mngasihiNya. kasihani lh kdua ibu bapa kita dn bnyak lgi ajaran yg di ajar kn Alquran.. :') hayatilah dgn ajaran2 itu..

wawah2.............hik3.. agak2 bule tk aku jd ustajah bebas? adusss..ca ner ni.. aku msih lgi tk sure g jambi.. mmg lh murah at jmbi tu. yelh at ind0n lh kn..mata wang at sner mmg rndah.. tpi bukan itu msalah, yg msalah nya pd diri aku yg mcm tk d smangat. mane prgi nye smangat aku.. dgn bahase kasar nye aku kate kn dh malas ar blajar,, dh penat!! yAllah brikan lh aku ptunjukMu..

huh,, dh lh mls nk pikir g.. wt dono sudah..tk yah amik p0rt..konon2 je wt tk twu.. lalalalaaaaallal ttbe jerk rndu at some0ne yg aku sndiri tk twu indu at sape.. mnuggu sesuatu yg sgt menebalkan bgiku saatku harus brsabar dn trus bersabar,,mnanti kn khadiranmu entah smpai kapan aku harus mnunggu sesuatu yg sgt sulit utk ku jalani hidup dlm brsndirian sepi tnpamu ... ( kata zivilia dlm lgu nya Aishiteru)
ok lh korg jgn jd mcm aku ny yew.. slamat beramal dgn ape yg trtulis pd mula2 td tu... abai kn je yg menyeleweng ni.. lastly..d0a kn aku dpt smbung tk kira lh mne2 pun,, jnji dpt smbung gk.. doa kn jua smangat aku yg dh lme ilang mne tah. ok slmat nymbut Ramadhan dgn gumbira.. skian sje tq.. ^_^

Khamis, 4 Ogos 2011

pda satu hari yg permai

ini satu kisah.. kisah tntang duyan.. duyan trbek.. trbek dri ldang lh kn mne g.. mmg bek, org yg bagi tu pun mmg baik.. bgi bnyak lak tu sg0ni.. sbelum buke p0se smpat lgi aku p0sing kn drian tu ats meja, kih3.. sntexxxx.....

                                                                     ce tg0k neh hah,, :
                                             fokes kn pd durian itu, skian trima kasih :)


masin manis btul duyan ni,, cewah nk amik lh tu.. huhuhuuhh tw tk time nk buka p0se je pntang btul ng0k jrum pnjang pd kul 12 brerti kul 7.o0 pm, lekas2 je k dapo siap2 nk mnum. pdhal lgi 15minit g.. ok lh.. pe2 mekasihh sgt pd abg brader yg bgi durian. d akhir kate aku igin mmberi kn srangkap, 2pntun... dgar yerk..
                                                2, 3 kucing berlari
                                                mane nk same si kucing belang,,
                                                2, 3 bole ku cari,,
                                                 len kali dtg lh lgi hntar duyan..

ala tk kene ar pntun tu,, buruk beno bnyi nyew tu.. maap ye.. abg brader jgn gelak kn ea. cntik pulak duyan ni brp0sing..  ce tgk g ,,

                                                         k snyummm,, 1,2 3,, (klikkk!!)
ok lh... d akhir2 ni aku ingin mngucap kn slamat mnjalani ibadah puase n moga2 dtrima Allah tiap ibadah yg kte buat,, trmasuk lh beri kn duriyan pd org-org ini.. kih3...  amin3... ya Rabbalaminn..

Selasa, 2 Ogos 2011

..smbung blaja vs trus kerja..

salam... hy korg.. kaifahaluk?? arju minkum bilkhair jidan wa ana yaghibu daiman.. ( tah ape je,, korg pe tau, sibuk je =P) huhu ok2... agak2 klu time bulan yg mulia ni aku duk ngutuk2 org dlm dairy ni bole tk,, ishhhh.. astgfirullahhaazim9... ya Allah jauh kn aku drpd sifat untuk mmbnci sesama mnusia.. huiii.. ya Allah, ya Allah, ya Allah... ok lh... actualy smnjak puase yg ke 3, 4, 5 ni aku dlm keadaan sepi.. sepi mksud aku yg sndiri tnpa teman.. hnya temn kn akk, abg , adik yg bgitu agak priang trlbih riang.. Alhmdulillahhh9.. :') sebuah anugerah yg amt brhrga bgi ku.. ermmm nmun ku hnya lh insan biasa.. ermm ok dh bis.. b0ring lh tk d pkwe.. ade kwn pn mcm tk d.. sbb aku tanak jd prigi yg mncari timba.. huh,, mne lh prgi nye timba aku erk? nk tau? ensem dowh timba aku ni.. mls je nk tnjuk pic tkut t korg tejato cnta plak ang. ahahha mne ade timba cume bakal suami je.. eh.. dh lh smakin mngarot je mlayan korg ni.. sbenar nye aku pun tk tau aku lyn sape ni... gelabah je aku.. lyn k0rg lh pmbace dairy ku ni.. huh,, ok lh mls lh aku nk kaco si jnggut sksi tu.. almaklumlah kn die dh jd imam cberjaya.. huh,, jp ea Nset bunyi.._____________ ok dh smbung alek, aah die skang dh bz.. kwn2 aku sume dh tnggal kan aku dgn krjaya bz die0rg.. patrikal lh..cikgu lh, imam lh,, KLIA lh.. tu lh ini lh.. ermmm ade aku kesah? yg pnting nk kmpul harta.. cri ilmu.. laaa..tecakap psal ilmu pulak ni.. aku  tk sure lh nk smbung oversea.. lyak er? poyo je aku nk g smbung oversea. istiharah dh buat knape aku tk nmpak ptunjuk lgi? :'( huhhuhh..ya Allah,, ya Allah... tk pe lh korg d0a kn aku eh,, moga2 aku trlyak dn tk kn rse sunyi spanjang hdup :'( 




 lastly ni bace utk pmbace stia:




‎~اهلا يا رمضان~ 
Bulan Penuh Rahmat dan Ampunan
Mari Kita Sucikan & Terangi Hati Dengan Amal Ibadah
Semoga Dengan Puasa Dapat mempertemukan Kita Dengan Keagungan Lailatul Qadar

Ramadhan Saatnya Membersihkan Hati
Meleburkan Dosa dan Nafsu Keduniawian

Jadikan Ramadhan Sebagai Penyejuk Hati, Penyempurna Amal Ibadah Kita

Mari Sucikan Hati Kembali Sambut Ramadhan

Bulan Ramadhan adalah Bulan Kesabaran
Dan Ganjaran Kesabaran Ialah Masuk Surga

Semoga di Bulan Suci Ini Kita Mendapat Limpahan Rahmat, Ampunan & Hidaya Ramadhan

Allah akan melipatgandakan Pahala di Bulan Ramadhan ini

Semoga Hidayah Ramadhan Kali Ini Mengangkat Kita ke Angkasa Kemuliaan

"Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertaqwa."
(Q.S. Al Baqarah : 183)



copy n paste dri faceb0ok je.. weeee.. ~~~ ^_^